Szupererő

Néha az élet pihenésre késztet, és az abszolút pihenés jegyében filmet nézek. Szeretem a Marvel filmeket, a képregényhősöket és ennek kapcsán elgondolkodtam. Az emberek többsége szereti a szuperképességekkel rendelkező hősökről szóló filmeket, akik megmentik a világot. De miért van a világnak szüksége arra, hogy folyton megmentsék?

Sokan vágyunk szuperképességekre, mert azt gondoljuk, hogy az tesz bennünket különlegessé. De mindig azt hisszük, hogy ez valami hatalmas, rajtunk kívülálló képesség, de mi van, ha nem? Mi van, ha nekünk embereknek a szuperképességünk a szívünkben lakozik?

Miért nem elegendő az az erő, ami többet ér bármilyen képességnél? Miért nem becsüljük azt? Mert egyszerű? És mert mindenki hozzáférhet? Ilyen erő a kedvesség!  Ez egy csodálatos erő, mégis hagyjuk, hogy olyan könnyen elillanjon, amikor valami nem úgy alakul, ahogy mi szeretnénk. Pedig a kedvességünk tesz figyelmessé és törődővé bennünket. A kedvességünk segít, hogy jó döntéseket hozzunk, és hogy a fényt válasszuk. Nem csak nagy dolgokban, hanem a hétköznapokban, kicsi apró dolgokban.

A kedvesség az a szupererő, ami megmenti a világot. Talán azt hisszük, hogy ennél valami hatalmasabb dologra van szükségünk, de nem így van. Ha valóban figyelnénk magunkra és másokra, nem hagynánk, hogy olyan erők irányítsák az életünket, amelyek nem is valóságosak, és amelyek az árnyékból lopóznak felénk, de elhitetik velünk, hogy jók és igazak. A határ nagyon vékony és ebben a rohanó világban lehetetlen tetten érni a fény és a fényszerűnek tűnő dolgok közötti különbséget. Csak, ha lelassulunk, és befelé figyelünk, tudjuk megmérni, hogy valami valódi-e vagy sem.

Nem az idő dönti el, hogy valami valódi-e, hanem a szívünk. Az idő azt dönti el, hogy van-e hitünk és kitartóak vagyunk-e. A kedvesség az, ami segít választani és segít a szívünk szerint dönteni. Ez az egyik varázslatos ajándékunk, nekünk embereknek, becsüljük meg jobban.

Kammerer Edina Bliss

Szerzői és minden jog fenntartva.

Vélemény, hozzászólás?